Adverteren

onzeeigenTUIN, lijfblad voor lezende tuiniers, verschijnt vier keer per jaar op groot formaat. Het tijdschrift kan al bija 60 jaar rekenen op een enthousiaste lezerskring en is daarmee het oudste en eerste serieuze tuinblad van Nederland. onzeeigenTUIN is beperkt verkrijgbaar in de losse verkoop maar heeft wel 10.000 trouwe abonnees. onzeeigenTUIN is onderscheidend, integer, onafhankelijk, duurzaam, stijlvol, oorspronkelijk, relativerend en kritisch. OET vermijdt bij voorkeur hypes, trends of modes.

De pijlers waarop de inhoud van onzeeigenTUIN is gebaseerd zijn beplanting, groente en fruit, vormgeving, aanleg en onderhoud, en tuinhistorie. Ieder nummer heeft een thema dat terugkomt in diverse artikelen en rubrieken. Redactieleden schrijven over hun eigen interesse of vak, alle auteurs zijn deskundig op hun eigen vakgebieden. Naast de thematische artikelen zijn er vaste rubrieken: ‘In de tuin... geschreven door wisselende auteurs en geïllustreerd door Cyprian Koscielniak. In ‘OETgelezen’ worden goede tuinboeken besproken en aanbevolen, in ‘OETgekozen’ vindt de lezer de keuze van de redactie uit evenementen, lezingen en dergelijke. ‘Klaproos’ heet de vaste column van Rose-Marie Gerritsen. In elk nummer wordt aandacht besteed aan houtige gewassen, aan vaste planten en bloembollen, aan dieren in de tuin. De cover van Marleen Wienk is iedere keer een kunstwerk op zich: getekend, geschilderd of een collage. Het enthousiasme van de redactie straalt van elke pagina af, de betrokkenheid van medewerkers en de lezers bij onzeeigenTUIN is groot.

onzeeigenTUIN is vertegenwoordigd door ambassadeurs op diverse evenementen in het land, redactieleden zijn aanwezig op de Kwekerijdagen van Bingerden. Daar wordt jaarlijks het zogenaamde OEThout uitgereikt aan iemand met verdiensten voor de tuin- of plantenwereld. Rita van der Zalm, Romke van de Kaa en Marijke Heuff waren eerder winnaars van het OEThout. Elk seizoen ontmoeten lezers en redactie elkaar tijdens ‘Uit met OET’, wat een bezoek aan tuinen of kwekerijen kan zijn, een filmvoorstelling of tentoonstelling, een dagtocht of een lezing.
 
Wie lezen onzeeigenTUIN? De gemiddelde lezer van OET is een vrouw van boven de vijftig: hoogopgeleid, thuis- of parttimewerkend, vrijstaand huis met een tuin van meer dan 250 m², tuinier en vaak langer dan tien jaar abonnee. De onzeeigenTUINabonnee leest kwaliteitskranten en literatuur, reist graag buiten het seizoen, gaat naar concerten en musea. Overigens wordt het profiel steeds pluriformer, de doorsnee OETlezer bestaat eigenlijk niet meer. Ook bezitters van een balkon en jonge gezinnen met een daktuin voelen zich bij onzeeigenTUIN welkom en degelijk geïnformeerd.

onzeeigenTUIN is een eigenzinnig kwaliteitsblad voor 10.000 mondige tuiniers. Deskundig geschreven met onderkoelde ironie, licht kritisch maar waar nodig ook zeer betrokken. Het is een bewaarblad bij uitstek, dat ook intensief gebruikt wordt als naslagwerk.