Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Basisgids Stinzenplanten

Heilien Tonckens, Wil Leurs, Rick Hoeksema
KNNV Uitgeverij, Zeist 2020
ISBN 978 90 501 1710 4

Ieder voorjaar lijken stinzenplanten meer in de belangstelling te komen. Hun uitbundige bloei, op het moment dat iedereen snakt naar ontluikend groen, draagt daar natuurlijk aan bij. Deze basisgids beschrijft zo’n 120 stinzenplanten, naar herkomst ingedeeld in regionale, Nederlandse en exotische stinzenplanten. Ook de begeleiders, planten die zowel binnen als buiten het stinzenmilieu groeien, worden besproken.

Van elke soort worden basisgegevens over indeling, hoogte, bloeitijd en overwinteringsvorm met pictogrammen weergegeven. Daarna volgen bijzonderheden over groeiomstandigheden, herkomst en voor zover bekend, het moment van introductie. De tekst is informatief maar loopt weleens wat stroef, dat wordt gecompenseerd door de fraaie foto’s van Wil Leurs. Elke besproken plant wordt uitgebreid geportretteerd, met overzichten en details van de bloem en afbeeldingen van bollen, knollen, bladdoorsneden en mierenbroodjes.

In een tabel staan de soorten die in de verschillende regio’s voorkomen, informatie over vindplaatsen ontbreekt helaas. Daardoor is het geen reisgids waarmee je een stinzenplantentochtje uitstippelt, maar hij is wel heel geschikt om meer te lezen over gevonden planten. Machteld Klees

€ 22,95