Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

De onderwereld van de tuin

Romke van de Kaa
Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam 2020
ISBN 978 90 450 4208 4

Met het provocerende en pakkende ’In één emmer tuingrond zit meer biodiversiteit dan in de hele Amazone’ is de lading van dit nieuwe boek van Romke van de Kaa meteen duidelijk.

In beeldende en enthousiaste teksten neemt de schrijver ons mee en vertelt op de hem kenmerkende wijze over organismen en processen die vaak ver buiten ons voorstellingsvermogen liggen. De lezer krijgt inzicht in het onmetelijke belang van al deze ondergrondse activiteit en de verstrekkende gevolgen daarvan voor de wereld daarboven. Doorspekt met anekdotes en eigen ervaringen leest het boek als een roman en zuigt het de lezer mee door de aanstekelijke stijl van vertellen. Van de kleinste eencelligen, via slijmzwammen en pissebedden tot plaaggeesten als mollen, woelmuizen en leliehaantjes wordt een hele rij bodembewoners besproken en worden hun wederwaardigheden belicht. Deze onderaardse gemeenschap blijkt vitaal voor een gezonde en daarmee vruchtbare bodem.

Met humor, plezier en gedrevenheid geschreven, waardoor soms droge kennis voor ons omgezet wordt in makkelijk opneembare informatie is dit boek verplichte kost voor elke tuinier. BK

€ 21,99