Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

De tuinjungle

Dave Goulson
Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam/Antwerpen 2019
ISBN 978 90 450 3934 3

Dit boek gaat over de kleine wildernis in de tuin(grond), daar waar het wemelt van wormen, insecten, muizen en wat dies meer zij. De bedoeling is om ons contact met de natuur te verdiepen en het begrip te verruimen omtrent samenhangen van het Grote Geheel dat steeds verder ontwricht raakt.

Waar het om gaat is het efficiënt leren omgaan met de natuurlijke orde, beginnend bij de keuze van planten die zoveel mogelijk insecten aantrekken die weer vogels aantrekken die dan roofdieren als sperwers en uilen aantrekken. De lezer maakt kennis met het ‘herwilderen’ van de tuin waarbij zo veel mogelijk aan de natuur wordt overgelaten en zo min mogelijk wordt ingegrepen. De auteur besteedt aandacht aan het fascinerende van impopulaire beestjes als motten en biedt hulp bij het afstappen van netheidswaan, gladgeschoren gazons, bestrijdingsmiddelen en andere burgerlijke gewoontepatronen.

Sappige tekst, doordesemd met interessante feiten en gekruid met ironische opmerkingen en anekdotes; kritisch maar nooit zeurderig of betuttelend. Kortom, een eigentijdse verhandeling over tuinieren. Al lezend stropen de mouwen zich bijna vanzelf op. Dikke aanrader! KS

€ 24,99