Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

De vegetatie van Nederland – 6. Mossen- en korstmossen-gemeenschappen

Klaas van Dort, Bas van Gennip & Marcel Schrijvers-Gonlag
KNNV Uitgeverij, Zeist 2017
ISBN 978 90 501 1592 6

Alles aan dit lijvige werkt ademt kwaliteit – ruim vijfhonderd pagina’s in een prachtige solide uitvoering, gelardeerd met mooie en verhelderende illustraties. Maar vooral de gedegen kennis waarmee het geschreven is imponeert, de neerslag van ruim twintig jaar aan studie en voorbereiding.

Met deel 6 van ‘De vegetatie van Nederland’ is voor het eerst alle kennis over gemeenschappen van mossen en korstmossen samengebracht. Het is een tamelijk specialistisch onderwerp dat, hoewel in eerste instantie geschreven voor mosdeskundigen (bryologen), korstmosdeskundigen (lichenologen) en natuurbeheerders, ook zeer leesbaar is voor minder deskundige natuurliefhebbers. In heldere taal en met veel geduld en oog voor detail worden alle aspecten van de materie beschreven en krijgt de lezer gaandeweg inzicht in een wereld die zich meestal in het verborgene afspeelt. Veel aandacht is er voor de ecologie en natuurwaarde van de verschillende gemeenschappen.

Dit zeer aan te bevelen boekwerk is op het gebied van mossen en korstmossen het absolute standaardwerk en zal dat nog een hele lange tijd blijven. BK

€ 69,95