Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Ik ga voor groen. Mijn eerste tuin

Nelly Pons en Joanna Rzezak
Uitgeverij Parade, Utrecht 2023
ISBN 978 94 631 9285 9

Dit boek is gedacht voor kinderen die een moestuin willen beginnen. Ondertussen wordt het aanstormend talent ook vertrouwd gemaakt met begrippen als ‘permacultuur’, ‘biodiversiteit’ en ‘micro-organismen’. Op het eerste gezicht lijkt dat een hele mondvol voor de prille tuinders. Maar het boek is geschreven voor kinderen vanaf 9 jaar, en de tekst is eenvoudig geformuleerd en onderverdeeld in kleine, duidelijk van elkaar gescheiden blokken, met een globale indeling volgens de seizoenen.

Er komen heel wat onderwerpen aan bod, vaak gerangschikt in bepaalde categorieën in de trant van ‘zo doe je dat’, ‘tip’, ‘wist je dat’, allerlei experimenten, en nog veel meer. Naast praktische informatie is er ook mentale steun, bijvoorbeeld: heb geduld, doorzettingsvermogen en wees bescheiden.

Ondanks de slechts 72 pagina’s is het een heus boek met harde kaft, een behoorlijk formaat en vooral zeer rijk en vrolijk geïllustreerd met tekeningen op elke pagina, met sommige tekstdelen in kleur. Voor wie nog niet kan lezen is dit alvast een aantrekkelijk kijkboek, vooral als het verbaal en bevlogen wordt toegelicht. KS

€ 20,-
prijswijzigingen voorbehouden