Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Maak je eigen jungle

Katja Staring e.a.
KNNV Uitgeverij
ISBN 978 90 501 1729 6

Je hoeft niet ver te reizen voor een safari. In Nederlandse tuinen wemelt het van de ongetemde beesten. De auteurs laten zien dat er meer rondscharrelt dan men denkt en vooral ook waar en hoe zoogdieren, vogels, insecten en ander wild gespot kunnen worden. De lezer wordt getraind in het systematisch onderzoek van bodem, plant, struik, boom en water, in alle jaargetijden, dag en nacht. Het is een leerzame tocht met inzichten in de wijze waarop natuur in de tuin werkt en wat het vergt om het bepaalde diersoorten naar hun zin te maken en ze uit te nodigen voor verblijf.

Het boek is rijk aan informatie, met beschrijvingen, beknopte tips en weetjes omtrent zaken als ‘wie eet wie’, het paringsgedrag van steekmuggen of het DNA van paddestoelen. Verder zijn er checklisten en actieplannen voor jaarrond fauna- en florabeheer.

Levendige vormgeving met slimme kleurtoepassingen die de hoeveelheid informatie overzichtelijk maken. Er is veel beeld, zowel foto’s als tekeningen; allerlei details trekken de aandacht. Het bladeren is een verrassende ontdekkingstocht op zichzelf. KS

€ 24,95