Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Mijn wilde tuin. Aantekeningen van een wildtuinier

Meir Shalev
Ambo|Anthos, Amsterdam 2018
ISBN 978 90 263 4143 4

De Israëlische schrijver Meir Shalev, die opgroeide in de stad Jeruzalem, verhuisde naar het platteland waar hij een tuin begon. Met planten uit de omgeving, een enkele geërfde fruitboom en een paar nieuwe, een aantal bomen en heesters en met veel geduld ontstond een tuin waarin hij de ontwikkelingen observeert, de dieren bekijkt, naar de vogels luistert en de geuren beschrijft.

Als geboren verhalenverteller giet hij al zijn persoonlijke observaties en overdenkingen in het vat. Hij is niet als sommigen plantenverzamelaar, maar hoort tot de gewone natuurliefhebbers ‘die de bloemen [kweken] waarvan ze houden en die ze mooi vinden.’ Hij zaait en wacht af met geduld, ‘niet iets wat ik zelf heb meegebracht naar de tuin, maar iets wat ik van de tuin heb gekregen.’ Symboliek, humor, uitstapjes naar het buitenland, mild commentaar op de politieke situatie, persoonlijke ervaringen en aanvaringen in de tuin, hij beschrijft het allemaal op zijn eigen onnavolgbare manier.

Shalevs ontboezemingen roepen bij iedere tuinier en natuurliefhebber herkenning op. Met kleurige, vrolijke aquarelletjes geïllustreerd, warm aanbevolen. LD

€ 21,99