Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Nicolien Mizee’s Vogelboek

Nicolien Mizee
Uitgeverij Van Oorschot, Amsterdam 2021
ISBN 978 90 282 1313 5

Dit boek bevat tientallen illustraties van en teksten over Nederlandse vogels van Nicolien Mizee die we ook kunnen kennen van romans, columns, een detective en meer. Mijn absolute favorieten in haar oeuvre zijn de vier boeken met faxen aan Ger: merkwaardige, bijzondere literatuur.

Ik bedoel maar, de tekst zit in dit vogelboek ook wel snor. De korte beschrijvingen van de waargenomen vogels zijn levendige observaties tijdens wandelingen samen met vriend/man-vogelaar Rob. Welke vogels ze heeft gezien houdt Mizee al jaren bij in notitieboekjes. Tussen de eerste vogel in het boek, een zeekoet op 4 november 2006 en de laatste, een grote alexanderparkiet op 31 december 2020, heeft ze zich van amateur tot kenner ontwikkeld.

In de illustraties zit niet veel ontwikkeling. De kleurpotloodtekeningetjes van de vogels die Mizee tijdens de wandelingen heeft gezien, in vogelgidsen heeft opgezocht en daaruit heeft nagetekend zijn in die 14 jaar nauwelijks veranderd, ze zijn even onhandig gebleven. Geeft niet, dat is ook niet de functie van dit boek. Vogelgidsen zijn er genoeg, dit is een sympathiek persoonlijk verslag. RMG

€ 24,50