Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter

Angelo Dorny
Uitgeverij Sterck & De Vreese, Gorredijk 2023
ISBN 978 94 647 1119 6

Met de subtitel van dit bezielde boek kun je het alleen maar volmondig eens zijn. Een ieder die ooit zelf tomaten heeft gekweekt weet dat de smaak daarvan niet te vergelijken is met die van gekochte supermarkttomaten. Dit boeiende en zeer complete boek is een leidraad om ook daadwerkelijk een succesvolle oogst binnen te kunnen halen.

Van zaaien tot oogsten, zowaar over het winnen van zaden zijn praktische wetenswaardigheden te lezen. Ook voor kleinbehuisden zijn er mogelijkheden; zelfs in potten op het zonnige terras kun je al tomaten kweken. Naast een aantal recepten is ook een vijftigtal oude en nieuwere rassen opgenomen die kort beschreven worden, waaronder een aantal zeer bijzondere. Niet geheel toevallig is het zaad te koop via de website van de auteur.

Alles in dit boek ademt enthousiasme en vakkennis, geen irrelevante onzin, geen tweedehands kennis, maar gedegen ervaring en bevlogenheid. Dit boek is daardoor niet alleen een aanrader voor iedereen die wil beginnen met het kweken van tomaten, maar zeker ook voor de meer ervaren tuinier. BK

€ 27,50
prijswijzigingen voorbehouden