Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Tuinieren in potten

Modeste Herwig
Terra, Houten 2018
ISBN 978 90 898 9758 9

Je kunt vrijwel iedere plant in een pot zetten en hem buiten met enige moeite in leven houden, maar het resultaat wordt aanzienlijk beter als je weet waarop je moet letten. Daarover gaat dit boek, waarin alle mogelijke soorten potten en andere containers aan de orde komen. Wat plant je waarin, wat zijn goede en mooie plantcombinaties, hoe maak je die beplanting en hoe verzorg je hem? Over de verschillende manieren waarop je potbeplantingen kunt ontwerpen en gebruiken gaat het eerste deel.

Vervolgens worden de toe te passen planten beschreven, beginnend met de elementen die voor de basis zorgen: bladverliezende en groenblijvende heesters. Daarna komen alle andere bruikbare plantensoorten aan de orde, van klimplanten en vaste planten via grassen, varens en zomerbloeiers tot kruiden, water- en kuipplanten. Veel uitstekende foto’s geven voorbeelden voor plantcombinaties en opstellingen. De plantbeschrijvingen bestaan uit een foto met een korte beschrijving van eigenschappen en gebruiksmogelijkheden plus symbolen met informatie over standplaats en dergelijke.

Niet helemaal overtuigend zijn de Nederlandse plantennamen – en glansmispel is Photinia, niet Choisya – maar verder is het een zeer bruikbaar boek! LD

€ 22,50