Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Tuinontwerpen. Elke tuin verdient een goed ontwerp

Jeanne van Rijs & Modeste Herwig
Forte Groen, Amsterdam 2024
ISBN 978 90 003 9190 5

Natuurlijk leer je tuinen ontwerpen niet uit een boek, het is een vak. Toch is Tuinontwerpen. Elke tuin verdient een goed ontwerp een prima boek voor iedereen die met de (her)inrichting van zijn tuin aan de slag wil.

Erg handig zijn de eerste twee hoofdstukken waarin stap voor stap het hele ontwerpproces besproken wordt. Alle technische kanten van opmeten en uittekenen komen aan de orde, informatie over ruimtelijke effecten, maar ook hoe een offerte van de aanlegkosten opgebouwd wordt. Inspirerend is het hoofdstuk waarin 7 verschillende tuinontwerpers hun visie op tuinontwerpen geven. Wie op zoek is naar een tuinontwerper of architect doet er goed aan zich hierin te verdiepen. Tenslotte worden verschillende tuinstijlen getoond en toe te passen materialen behandeld.

In dit boek geen nadruk op beplanting, het accent ligt echt op de vormgeving, de basis van de tuin. Veel heldere plattegronden en doorsneden ondersteunen het verhaal. Daarnaast is het geheel fraai geïllustreerd met foto’s van Jeanne van Rijs en Modeste Herwig die meer zijn dan smakelijke plaatjes maar ook echt de tekst ondersteunen. Anet Scholma

€ 39,44
prijswijzigingen voorbehouden

Wist u dat Modeste Herwig ook workshops geeft over tuinontwerpen? En dat abonnees van Onze Eigen Tuin een gratis set Plantenkaarten van Modeste Herwig t.w.v. € 15,- bij deelname aan een van deze workshops krijgen? Klik hier voor meer informatie.