Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Van landschap naar tuin

Noel Kingsbury en Maayke de Ridder
Noordboek, Amsterdam 2021
ISBN 978 90 561 5716 6

Hoe rijk aan verschillende landschappen ons kleine land is en hoe groot de variatie in vegetatie wordt in dit boek weer eens heel duidelijk.

Ieder hoofdstuk begint met een beschrijving van het betreffende natuurlijke of cultuurlandschap, kenmerkende vegetatie, een beknopte geschiedenis, historisch kaartmateriaal en relevante foto’s. Vervolgens komt per hoofdstuk een tuinontwerper aan het woord die zich in zijn of haar werk door dit landschapstype laat inspireren. Aan de hand van een voorbeeld van een tuin wordt dit toegelicht. Van bijna elke tuin is er een ontwerptekening en veel mooie foto’s van de beplanting ter illustratie.

Niet altijd is het landschap dat de inspiratiebron was in het tuinplan te herkennen. In de meeste getoonde tuinen speelt de beplanting een hoofdrol, maar helaas ontbreken beplantingsplannen, terwijl die voor mij meer informatie geven dan een sfeervol gefotografeerd plantendetail. Evengoed is het een zeer afwisselend overzicht van heel uiteenlopende opvattingen over tuinontwerpen en beplantingen. Verre van compleet natuurlijk, maar zeker inspirerend. Leuk ook om door een Engelse bril mee te kijken naar je eigen land. AS

€ 39,95