Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Van Nature. Bijzondere verhalen van natuurliefhebbers

Louis van Oort (red.)
KNNV Uitgeverij, Zeist 2023
ISBN 978 90 501 1945 0

In Van Nature. Bijzondere verhalen van natuurliefhebbers, het jubileumboek ter ere van het 40-jarig bestaan van KNNV Uitgeverij, vertellen 10 auteurs over hun natuurbelevenissen.

Die variëren van het bestuderen van het mini-ecosysteem van een kleine vijver met salamanders, kikkervisjes, larven van de waterlelievlinder en lantaarntjes plus wat daar allemaal op afkomt, tot een ander die schrijft over de stand van zaken in het natuurbeheer.

Er is de roep om stilte van een vogelaar; een pleidooi voor natuurdwalen, bij voorkeur in je eentje; het verhaal van de ontwikkelingen in de Oostvaardersplassen, met zijn successen en mislukkingen; de vooruitgang in de stand van de Grote vos; de fascinatie van een vogelfotograaf voor de roerdomp – je hoort ‘m wel maar je ziet ‘m zelden; het werk van een schrijfster over dierensporen; de inspiratie van een schrijver die geen boswachter werd; en de overpeinzingen van een bioloog die het verband tussen de huidige landbouw en de ‘verganzing’ van het weidevogelgebied verklaart.

Van Nature. Bijzondere verhalen van natuurliefhebbers is een leuk en goed geschreven cadeauboekje voor natuurliefhebbers, fraai geïllustreerd en mooi uitgegeven. LD

€ 9,95
prijswijzigingen voorbehouden

Van nature is een van de vele boeken van Uitgeverij KNNV die Onze Eigen Tuin recenseerde. Meer recensies lezen van boeken van Uitgeverij KNNV? Klik hier!