Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Gele plekken in het gazon

Ons gazon is twee jaar geleden aangelegd, door middel van zoden op humusrijke zandgrond. Vorig zomer hadden we een fris groen gazon. Sinds dit voorjaar vertoont het gele plekken. Dit gele gras is er gemakkelijk uit te harken. In het vroege voorjaar heb ik kalk gestrooid, later mengmest en ruim een maand geleden Vital Green van DCM. De maaihoogte is 4 of 5 cm en bij droogte heb ik gesproeid. Ik heb zoden gelicht en geen ongedierte ontdekt.
Na bovenstaande pogingen is er geen verbetering en ziet het gazon er belabberd uit. We hopen dat u ons kunt vertellen wat het probleem kan zijn en u ons een advies geven voor verbetering.

Uw vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden, de oorzaak van de gele plekken is niet eenduidig. Gezien de vorm van de dode plekken zou het kunnen liggen aan een schimmelaantasting, die weer het gevolg is van verzwakking door de vorige extreme zomer. De afgelopen zomer zal ook niet geholpen hebben. De behandeling die u tot nu toe gevolgd hebt lijkt mij de juiste. Het beste kunt in het voorjaar een dun laagje compost opbrengen om de toplaag te verbeteren en nogmaals Vital Green strooien voor de groei. Als de problemen volgend jaar niet opgelost zijn kunt u beter een goede hovenier raadplegen.