Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Mandevilla overwinteren

Kan ik deze prachtige plant tijdens de winter buiten laten staan op een beschutte plaats, of moet ik ‘m binnen halen om te voorkomen dat hij de winter niet overleeft. Door de lange scheuten is hij moeilijk binnen te plaatsen.

Mandevilla overwinteren is mogelijk, maar niet eenvoudig. Buiten lukt dat alleen op een heel beschutte plaats, want bij vorst gaat de plant onherroepelijk dood. Heeft u zo’n plek dan kunt u het proberen, eventueel met een plantenhoes eromheen. Die is in verschillende maten bij het tuincentrum te krijgen of op het net te bestellen. Eerst de plant wat terug snoeien, maar flink wat blad laten zitten.
Veiliger is het de plant naar binnen te halen; dan geldt: eerst snoeien, vervolgens in een koele (10-12°C) ruimte zetten, op een zo licht mogelijke plaats. Heel weinig water geven, maar niet laten uitdrogen – een borrelglaasje in de week of in de veertien dagen zal ongeveer genoeg zijn. Bij meer gaan de wortels rotten. Onder de 5°C laat de plant zijn blad vallen, maar zolang er levende bladknopjes te vinden zijn is de plant niet dood. In het voorjaar wanneer de plant gaat uitlopen verpotten in verse aarde, langzaam meer water en warmte geven en half mei weer naar buiten. Als het u lukt horen we dat komende lente graag terug!