Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Mieren in rozenstruik

Vraag van abonnee
Mijn rozenstruik, Rosa ‘Anastasia’, doet het maar matig. Toen ik haar goed bekeek, bleek dat er een mierennest bij de wortel zit. De roos zit wat los en er komen langs de stam steeds mieren naar boven. Deze hebben vermoedelijk een luizentuintje opgezet. Verder heb ik geen bladluizen in de rozen, vermoedelijk opgegeten door vogels. Hoe kom ik van deze mieren af, zonder gif want mijn roos moet blijven leven.

Antwoord van de redactie
Voor de verandering is antwoorden op een lezersvraag heel eenvoudig. Ik kan u verwijzen naar het uitstekende artikel in Trouw hierover: https://www.trouw.nl/nieuws/mieren-hebben-een-hekel-aan-koper-en-nootmuskaat~b58fa456/ Zelf heb ik er alleen aan toe te voegen dat ik dezelfde ervaringen heb.

Heeft u zelf ook tuinvragen? Neem een PROEFABONNEMENT en krijg direct gratis antwoord op uw eigen tuinvraag van onze experts.