Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

KASTEEL WIJLRE, hedendaagse kunst èn natuur

Buitenplaats Kasteel Wijlre combineert op een unieke wijze hedendaagse kunst en architectuur met cultureel erfgoed en natuur. De uitgestrekte tuinen en het park rondom het historische kasteel en koetshuis zijn prachtig gelegen in het Limburgse heuvelland. De tuinen zijn met elkaar verbonden door verschillende soorten hagen die een belangrijke rol spelen in de architectuur van de tuin. Het moderne tentoonstellingspaviljoen van architect Wiel Arets is gebouwd rond een kippenren en orchideeënkas, in opdracht van het echtpaar Eyck, kunstverzamelaars en grondleggers van de buitenplaats.

In het Hedge House is tot 25 augustus 2024 nieuw werk van fotograaf en tuinontwerper Elspeth Diederix (NL, 1971) te zien, dat zij speciaal voor de buitenplaats ontwikkelde. De afgelopen twee jaar deed Diederix regelmatig onderzoek in Wijlre, en raakte ze gefascineerd door de planten, bloemen en grassen die groeien en bloeien op de ‘wilde’ velden rondom de buitenplaats. De tentoonstelling in het Hedge House is het resultaat van deze intuïtieve, fotografische verkenning van de Zuid-Limburgse natuur, en een monumentaal eerbetoon aan de kleine, fijne verwondering die aandachtig kijken naar het onopvallende kan opleveren.

In het Koesthuis kunt u Tuun bezichtigen, een presentatie van recent werk van Lou-Lou van Staaveren (NL, 1990), fotograaf en oprichter/redacteur van kunst-en-tuinierentijdschrift Pleasant Place. Ook in het Koetshuis Re___gio Lijn 18: een tentoonstelling met recent werk van Gert Robijns (BE, 1972) rond zijn Reset Mobile-project: een verplaatsbare installatie waarmee de kunstenaar het landschap van verschillende regio’s in kaart brengt. Beide tentoonstellingen zijn te zien tot en met 24 augustus 2024.

In haar relatief korte bestaan heeft de Kasteel Wijlre zich ontwikkeld tot een belangrijke bestemming voor liefhebbers van internationale hedendaagse kunst zowel als natuur- en tuinliefhebbers. Kom langs en ervaar de prachtige buitenplaats met één van de mooiste tuinen van Europa.

50% korting op de entree voor twee personen, geldig t/m 1 december 2024.

Kerkpad 1
6321 PX Wijlre
info@kasteelwijlre.nl
www.kasteelwijlre.nl