Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Planten combineren. Ontwerp zelf prachtige borders

Modeste Herwig & Jeanne van Rijs

Forte Uitgevers BV, Baarn 2019

ISBN 978 94 625 0215 4

Alweer een boek over planten is de eerste gedachte. Is dit meer dan een verzameling mooie plaatjes? Ja! Stap voor stap leggen de auteurs uit hoe je een border ontwerpt, van de plaats van de border in de compositie van de tuin tot de combinaties van planten. Steeds wordt benadrukt heldere en consequente keuzen te maken en hoe belangrijk het is het aantal toe te passen soorten te beheersen.

Deel 2 gaat over combinaties, onderverdeeld in kleurthema’s. Van elk kleurthema zijn bruikbare soorten verzameld en per seizoen in beeld gebracht.

Deel 3 is een overzicht van sterke en makkelijke tuinplanten, gerangschikt op kleur en groeiomstandigheden, met enige informatie over de plant – natuurlijk verre van compleet, maar heel handig om door te kijken en op ideeën te komen. Deel 4 behandelt praktische aspecten van grondwerk, aanleg en onderhoud, maar zo oppervlakkig en globaal dat het niet veel toevoegt. Buiten dat is het beslist een inspirerend boek, voorzien van prachtige foto’s en mooi gedrukt op stevig papier. AS

€ 29,99