Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Onze Eigen Tuin winter 2023

De koning te rijk

Over koninkrijken is niet iedereen enthousiast. Voor je het weet zijn er grenzen getrokken en hebben mensen het voor het zeggen die niet jouw keus waren. Maar goed, de haan is koning van het kippenhok en er zijn tuiniers die zich de vorsten van hun tuin wanen. Terwijl we weten dat de natuur het voor het zeggen heeft in de tuin en dat wij, tijdelijke bewerkers van een stukje grond, daar maar beter rekening mee kunnen houden.  

Aan de andere kant: het plezier dat je aan je tuin hebt – de schoonheid van planten, bloemen, vruchten en dieren, de verwondering over telkens nieuwe ontdekkingen, de momenten van rust en bezinning – maakt de aanzienlijke inspanningen die het kost om de zaak een beetje naar je zin te krijgen de moeite waard. En het is geen kwestie van het hebben van de mooiste planten en de opvallendste vormgeving, maar van een geheel waarvan de tuinier misschien wel de enige is die het echt kan waarderen.

Dat heeft met tuinkunst in de gangbare betekenis weinig te maken, maar meer met begeleide natuur. In onze tuin is ‘natura artis regina’, de natuur heerst er over de kunst – en wij voelen ons de koning te rijk.

De redactie

Appeltjes van Oranje Bas Ribbenak – Bollen knollen van A tot Z. Tulipa ‘Prinses Irene’ Rose-Marie Gerritsen – De vorst in de tuin Peter Bauwens – Tuinhelden. Herman van Beusekom Wiert Nieuman – Koninginnekruid Brian Kabbes – Hermelijn Leo den Dulk – Paradijzen van de mogolvorsten Karin Schacknat – Majestueuze planten Onno Bakker – Border in rood-wit-blauw Anet Scholma – De moestuin Jan Willem Mijs – TuinvragenGelootVorstelijke bruidsboeketten Rose-Marie Gerritsen – Onmisbaar. Tuinbonen Conny den Hollander – Elaeagnus ‘Quicksilver’ Jan Willem Mijs – Gezochte planten Leo den Dulk – Op pad … in HaarlemHet hele jaar oranje Michael King – Onze Eigen TuinpasTuinen Mien Ruys Conny den Hollander – Rozensnoei Henk Timmerman – Myosotis Rose-Marie Gerritsen – Tuinen over de grens. Een tuin in Frankrijk Sacha Barraud – Het park van paleis Soestdijk Beline Geertsema – Mooi Goed Zwaan Kuiper – In ere hersteld. De Watertuin in de Tuinen Mien Ruys Anet Scholma – De royale hand Brian Kabbes – Klaproos Rose-Marie Gerritsen – GelezenGekozenVerwacht