Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Onze Eigen Tuin zomer 2022

Stadsgroen

Gevoelsmatig mag een stad, met alle verstening die daar onlosmakelijk bij hoort dan ver van de natuur staan, dat wil niet zeggen dat een stad niet groen kan zijn. Dat zijn steden vaak wel en nog sterker, ze worden ook steeds groener. Stedebouwkundigen en planologen onderkennen en onderschrijven, gedwongen door de milieuproblemen die de huidige tijd met zich mee brengt, steeds vaker het belang van een groene binnenstad. Iets dat wij tuiniers natuurlijk al heel lang weten.
In de stad zijn vierkante meters op de grond beperkt, maar daarboven is de ruimte overvloedig, ideaal voor klimplanten en leifruit – en stokrozen. Groen in zijn bonte veelvormigheid zorgt voor verkoeling, bescherming en privacy.
Voor veel wilde planten is de stad niets anders dan een enorme rotstuin; klinkers, tegels en asfalt zijn daarbij geen obstakel maar een regelrechte uitnodiging. Dat een versteende stadse omgeving samen kan gaan met natuur, stadsgroen en tuinieren beschrijven we in dit verrassend groene stadse nummer.

De redactie

Stokrozen Brian Kabbes – De groene stad Marjolein Geraedts – De tuin in Henk Timmerman – TuinvragenBollen knollen van A tot Z. Lilium leichtlinii Rose-Marie Gerritsen – Groenten op pot Peter Bauwens – GelootBloeiende straatbomen Björn Scheffler – Cistus Jan Willem Mijs – Tuinhelden. Roger Phillips Peter Bauwens – Park in Yokohama Jacqueline van der Kloet – Stadsflora Bas Ribbenak – Reiger Leo den Dulk – Daktuin en balkon Anet Scholma – De moestuin Jan Willem Mijs – Het Dakpark in Rotterdam Monique Santhagens-de Vette – De redactie zaait zich uitTuinen Mien Ruys Conny den Hollander Tuinen over de grens. Respect voor de natuur in de Japanse tuin Yutaro Terada – Onze Eigen TuinpasGeen stad zonder park Sandra den Dulk Muurbloemen Brian Kabbes – Mooi Goed Zwaan Kuiper – Voortuinen Karin Schacknat – Klaproos Rose-Marie Gerritsen – GelezenGekozenVerwacht