Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Onze Eigen Tuin Lente 2019

Brutaal en eigenzinnig

Tuiniers zijn eigenzinnig. Ze weten het altijd beter dan hun buren, want tuinieren is een van de manieren waarop ze hun allerindividueelste voorkeuren tot uitdrukking brengen. Een tuin heb je immers voor jezelf. Problemen ontstaan pas als buren gaan klagen omdat je plannen zo fratsig zijn dat ze niet meer worden begrepen. Over de bedenkers van zulke plannen en andere belangrijke tuinmensen gaat de nieuwe serie Tuinhelden. Er is meer nieuws: in ‘Tuinieren over de grens’ kijken we naar wat er buiten Nederland aan de hand is en in ‘Jong talent’ naar de aankomende generatie ontwerpers.

Over smaak lopen de meningen altijd uiteen. Het kan gaan over planten met brutale kleuren, die eigenlijk nooit weggeweest zijn in volkstuinen. Ze zijn niet te vinden in tuinen van mensen ‘met smaak’, die zulke planten schreeuwerig noemen. Maar als ze in de mode zijn komen ze ook daar telkens terug; we bevinden ons nu weer in zo’n periode.

Er zijn ook planten die zich brutaal gedragen, sommige zijn invasief, andere pioniers. Brutale tuinbezoekers zijn er ook: plantenliefhebbers die het verschil tussen het mijn en dijn tijdelijk negeren, of dieren die planten en etiketten opgraven en uitrukken.

Gelukkig wordt het weer lente en dan beginnen we gewoon opnieuw. Dat doet onzeeigenTUIN nu al 65 jaar!

De redactie

Oranje boven Brian Kabbes – Forsythia Jan Willem Mijs – De tuin in –Tuinvragen – Bollen knollen van A tot Z – Scilla siberica Rose-Marie Gerritsen – Zorgeloze groenten Peter Bauwens – Tuinier zonder regels Gerbrand Bakker – Tuinhelden. Everard Meyster Wim Meulenkamp – Naar de bollen! Carien van Boxtel – Uit met onzeeigenTUIN – Vlammende Lobelia’s Brian Kabbes – Aanstormend talent. AkzoNobel-terrein, Arnhem – Mathijs Peeters en Adrian Noortman – Koekoek – Leo den Dulk – Veteraanbomen Klaas van Dort –onzeeigenTUINpas – De moestuin Jan Willem Mijs – Landjepik Anet Scholma – Plantjepik Brian Kabbes – Geloot – Rond Australië en in Kew. Het werk van de gebroeders Bauer (II) Leo den Dulk – Brutale pionierplanten Eddy Weeda – Tuinen Mien Ruys Conny den Hollander –Tuinen over de grens. Multiculti in Duitsland Jörg Pfenningschmidt –Gentse azalea’s Stefan Vidts – Klaproos Rose-Marie Gerritsen –Zaaigoed Dirk Grootenbroek – Gelezen –Gekozen/Verwacht