Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Sneeuwklokjes en tulpen bloeien niet

Mijn sneeuwklokjes en tulpen bloeien niet. Afgelopen drie jaar heb ik veel sneeuwklokjes en enkele tientallen tulpen geplant. Van beide komen nog wel bladeren tevoorschijn, maar van bloei is geen sprake. Wat kan ik daaraan doen?

Hebben de geplante tulpen het eerste jaar na planten wél gebloeid? Als er ook toen alleen maar blad opkwam lag dit waarschijnlijk aan de kwaliteit van de bollen. Als de bloei pas na het eerste jaar uitbleef hebben de bollen te weinig voedsel en/of vocht gehad. U kunt ze nu nog bemesten met Ecobloei of een andere meststof met ongeveer de samenstelling NPK 4-4-14. Zorg tot het geel worden van het blad voor voldoende water! Nadat het blad helemaal is afgestorven kunt u de bollen opgraven en warm bewaren; dit bevordert de aanleg van nieuwe bloemknoppen, maar alleen in bollen die voldoende groot zijn, dat wil zeggen dat ze genoeg voedsel hebben opgeslagen. Verbeter arme zandgrond zo nodig met kleikorrels (bentoniet). Na het planten in de herfst bemest u nog een keer met vinassekali.
Voor sneeuwklokjes ligt de zaak iets anders. Ze vragen om goed te bloeien een humusrijke bodem die rijk aan voedsel en vocht is en wat kalk bevat, en een standplaats in halfschaduw of schaduw. In de volle zon groeien ze niet optimaal. Ze moeten ca. 10 cm diep worden geplant. U kunt ze zolang het blad nog zichtbaar is opgraven en verplanten in goede tuingrond of bladaarde en ze daarna op dezelfde manier bemesten als de tulpen.