Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Cornus kousa laat knoppen vallen

Onlangs hebben we een Cornus kousa van circa 2 m hoog en 1 m breed, aangeschaft. Er zaten nog groene knoppen in die mooi naar wit kleurden. Maar nu, na twee weken, vallen ze in groten getale af. Ik zag toen ik hem verpotte wel dat er wat dode takeindjes waren, maar niet idioot verontrustend.
Het tuincentrum had ‘m in een nogal donker hoekje staan, bij ons staat hij in een grote pot, redelijk beschut, betrekkelijk zonnig. Is het het verschil in licht? De temperaturen van de afgelopen weken? De schok algemeen? Of kan hij echt niet in een pot?

Cornus kousa is met een beetje extra zorg ook goed in een pot te houden. Dat de knoppen zijn afgevallen is dus waarschijnlijk inderdaad veroorzaakt door de schrik van het verplanten. Ik zou er niet veel méér aan doen dan de struik in de gaten houden, eventueel de dorre uiteinden van de takken afknippen en verder zorgen dat de grond niet te droog en niet te nat wordt. In een pot is Cornus wellicht iets gevoeliger voor hittestress, dus zorg ervoor dat de pot bij hoge temperaturen niet op een te hete plek staat. Denk er ook om dat een zwarte plastic pot veel heter wordt dan een licht gekleurde stenen pot. Vroeger werden in Indië bloempotten niet voor niets wit gekalkt!