Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Sneeuwklokjes bloeien niet

Vraag van abonnee
Mijn sneeuwklokjes bloeien niet. Afgelopen drie jaar heb ik veel sneeuwklokjes en enkele tientallen tulpen geplant. Van beide komen nog wel bladeren tevoorschijn, maar van bloei is geen sprake. Wat kan ik daaraan doen?

Advies van de redactie
Sneeuwklokjes, ook wel Galanthus genoemd, vragen om goed te bloeien een humusrijke bodem die rijk aan voedsel en vocht is en wat kalk bevat, en een standplaats in halfschaduw of schaduw. In de volle zon groeien ze niet optimaal. Ze moeten ca. 10 cm diep worden geplant. U kunt ze zolang het blad nog zichtbaar is opgraven en verplanten in goede tuingrond of bladaarde.

Daarna kunt u ze nu nog bemesten met Ecobloei of een andere meststof met ongeveer de samenstelling NPK 4-4-14. Verbeter arme zandgrond zo nodig met kleikorrels (bentoniet). Na het planten in de herfst bemest u nog een keer met vinassekali.

Hoofdredacteur Rose-Marie Gerritsen schreef in het winternummer van 2020 een liefdevol artikel over het sneeuwklokje Galanthus “S. Arnott”:

‘Als ik uit de honderden verschillende sneeuwklokjescultivars die er zijn er maar één zou mogen kiezen voor mijn tuin zou dat Galanthus ‘S. Arnott’ zijn. Ik (en niet alleen ik) denk dat dit de mooiste en de beste is. Galanthus ‘S. Arnott’ is een forse plant met stralend witte, bolle bloemen, die líjkt op, maar in alles groter is dan Galanthus nivalis,het gewone sneeuwklokje, en een uitgesproken zoete geur heeft, sterker dan bij andere sneeuwklokjes. Heeft hij niet die sterke honinggeur, dan is het geen echte Arnott; er is veel ‘nep’ in de handel.’ Uit Bollen en knollen van A tot Z . Galanthus ‘S. Arnott’ – Rose-Marie Gerritsen, Onze Eigen Tuin Winter 2020

Klik hier om het nummer met het hele artikel te bestellen.

Heeft u zelf ook tuinvragen? Neem een PROEFABONNEMENT en krijg direct gratis antwoord op uw eigen tuinvraag van onze deskundige redactie.