Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Tulpen bloeien niet

Vraag van abonnee
Afgelopen 3 jaar enkele tientallen tulpen geplant. De bollen vormen wel bladeren, maar weigeren te bloeien. Wat kan ik doen?

Advies van de redactie
Hebben de geplante tulpen het eerste jaar na planten wél gebloeid? Als er ook toen alleen maar blad opkwam lag dit waarschijnlijk aan de kwaliteit van de bollen. Als de bloei pas na het eerste jaar uitbleef hebben de bollen te weinig voedsel en/of vocht gehad. U kunt ze nu nog bemesten met Ecobloei of een andere meststof met ongeveer de samenstelling NPK 4-4-14. Zorg tot het geel worden van het blad voor voldoende water!

Nadat het blad helemaal is afgestorven kunt u de bollen opgraven en warm bewaren; dit bevordert de aanleg van nieuwe bloemknoppen, maar alleen in bollen die voldoende groot zijn, dat wil zeggen dat ze genoeg voedsel hebben opgeslagen. Verbeter arme zandgrond zo nodig met kleikorrels (bentoniet). Na het planten in de herfst bemest u nog een keer met vinassekali.

Heeft u zelf ook tuinvragen? Neem een PROEFABONNEMENT en krijg direct gratis antwoord op uw eigen tuinvraag van onze deskundige redactie.