Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Winterharde cyclamen in de tuin

Vraag van de abonnee
Ik zoek informatie over cyclamen, voor tuingebruik. Ik zag ze onlangs toegepast als een soort stinzenplanten, hele velden onder hoge bomen. Er schijnen veel soorten met zeer uiteenlopende bloeiperioden etc. te zijn. Ik dacht ook aan het vullen van potten en schalen. Welke soorten zijn goed vorstbestendig?

Antwoord van de redactie
De meest winterharde cyclaamsoort is Cyclamen hederifolium, ook wel de Napolitaanse cyclaam genoemd. Dit is de soort die in de nazomer en herfst staat te bloeien. Er zijn veel selecties uit gemaakt, zowel in bloemkleur – wit tot rozerood – als in bladtekening. In het najaar worden de knollen met de holle kant naar boven, ietsje scheef voor de afwatering ca. 4 cm diep geplant in goed gedraineerde grond. Aan de voet van bomen en grote struiken is meestal een goede plaats. Bij zware vorst bedekken met een luchtige laag blad, in de zomer bij langdurige droogte water geven. Een beetje kalk wordt op prijs gesteld.

Heeft u zelf ook tuinvragen? Neem een PROEFABONNEMENT en krijg direct gratis antwoord op uw eigen tuinvraag van onze experts.