Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Botanisch handboek medicinale planten

Monique Simmonds, Melanie-Jayne Howes & Jason Irving
KNNV Uitgeverij, Zeist 2018
ISBN 978 90 5011 663 3

Zelfmedicatie brengt eigenlijk altijd risico’s met zich mee; daarom is het gebruik van kruidengeneesmiddelen niet erg populair onder medici. Aan de andere kant staat de effectiviteit van een groot deel van de middelen waar de farmaceutische industrie kapitalen mee verdient weer ter discussie. De belangen zijn tegenstrijdig, dus daar zijn we voorlopig nog niet uit.

In Botanisch handboek medicinale planten wordt een beredeneerde tussenpositie ingenomen. Van 277 planten zijn beschrijvingen over herkomst, uiterlijk, gebruikte delen, toepassingen en medische ontdekkingen te lezen in dit boek, dat nadrukkelijk niet bedoeld is als medisch handboek. De opgenomen planten, zowel inheemse als exoten, staan alfabetisch gerangschikt en zijn geselecteerd op de betrouwbaarheid van de kennis erover.

Naast de traditionele toepassingen worden de huidige beschreven, waar mogelijk met de resultaten van modern wetenschappelijk onderzoek en met bijzonderheden over bijwerkingen en betrouwbaarheid. Verspreid door het boek worden 24 planten uitgebreider behandeld, vergezeld van recepten voor eenvoudige huismiddeltjes van duizendbladglycerine bij hooikoorts, griep en verkoudheid tot viooltjessiroop bij keelpijn en hoest. Zorgvuldig vormgegeven, met klassieke afbeeldingen uit beroemde kruidboeken. BK

€ 24,95