Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Epimedium- en Eenjarigen-Dagen

Naast een schat aan bloeiende eenjarigen en fraaie potterie vindt u en genereus aanbod van ongeveer 100 verschillende Epimediums op de Epimedium- en Eenjarigen-Dagen. Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Epimediumkweker Jeroen Aaldering is te gast en er zijn rondleidingen door de bostuin om 11.30 en 14.30 uur.

Tuingoed Foltz, Meeden
Zaterdag 11, zo 12 mei
Open 10-17 uur
Toegang gratis

www.tuingoedfoltz.nl

U kunt meer lezen over het sortiment Epimediums in het artikel dat eindredacteur Leo den Dulk voor Onze Eigen Tuin schreef:
“Lang stond Epimedium bekend als een geslacht van bodembedekkende vaste planten voor halfschaduw. De enige Europese soort, Epimedium alpinum, voorkomend in beboste heuvels van Noord-Italië tot Albanië, werd al eeuwenlang gekweekt. Deze is bladverliezend en wordt 30 cm hoog, met rode bloemen die van een geel hartje voorzien zijn. Het is een van de ouders van veel goede bodembedekkende hybriden, vaak rijk bloeiend in het voorjaar met sierlijke bloemen aan dunne stengeltjes. Vorm en kleur van het blad zijn bij sommige soorten minstens even belangrijk. Veelal is het uitgerekt hartvormig, min of meer getand, bronsbruin uitlopend en soms in de winter purper verkleurend. Het is alleen wel zaak van de groenblijvende soorten het oude blad in de nawinter af te knippen om de nieuwe bloemstengels de ruimte te geven.” Uit Epimedium, Leo den Dulk, Herfst 2008

Klik hier om dit artikel te bestellen. Vermeld in de onderwerpregel ‘Epimedium’

Alle gegevens van de Epimedium- en Eenjarigen-Dagen zijn door Onze Eigen Tuin zorgvuldig gecontroleerd, maar wij raden u aan zelf toch nog even op de betreffende websites te kijken om zeker te zijn of evenementen echt doorgaan.