Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Und es wächst doch!

Till Hofmann & Torsten Matschiess

Gräfe und Unzer Verlag, München 2018

ISBN 978 38 338 6535 0

Twee ervaren plantenkenners en ontwerpers die heel goed weten waar ze het over hebben maakten dit boek. De ondertitel luidt: Groene superhelden – deze planten lossen elk tuinprobleem op. Dat slaat op het tweede deel van het boek waarin voor veel voorkomende (probleem)situaties in de tuin zoals volle zon, wisselende waterstand, zevenblad overwoekerd, droge schaduw etc. een lijst wordt gegeven van voor die situatie geschikte planten onder het motto: voor elk probleem is er een die slakbestendig is, schaduw verdraagt en tegen concurrentie opgewassen is: een Superheld.

Maar het is, zeker voor de onervaren tuinier, aan te raden eerst te lezen wat daaraan vooraf gaat in het boek. Dat geeft inzicht in hoe, waar en waarom een plant groeit (of niet groeit). Dit eerste deel gaat over licht, temperatuur, grond, concurrentie, winterhardheid, water, voeding en niet te vergeten stress. Ja, ook bij planten bestaat dat.

Daarmee is het een basisboek voor de verstandige tuinier die Duits leest en niet álle planten in zijn tuin hoeft maar wel goede en betrouwbare. RMG

€ 16,99