Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Tuinieren met wilde planten

Martin Stevens
Uitgeverij Noordboek, Gorredijk 2020
ISBN 978 90 5615 608 4

Inheemse of ‘wilde’ planten horen van nature in onze omgeving thuis en leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Toch schrikken veel tuinliefhebbers er een beetje voor terug om ze in de tuin te zetten. Te wild, te kort bloeiend en te weinig stabiel is vaak de opvatting, maar daarmee doe je inheemse planten tekort.

Dit rijk geïllustreerde boek laat zien wat voor prachtige, voor de tuin geschikte inheemse planten er zijn met hun toepassing. Aan bod komt een selectie van ruim 200 soorten, waaronder vaste planten, bolgewassen, waterplanten, bomen en struiken. De gekozen soorten hebben hoge sierwaarde en doen het onder de meeste omstandigheden goed in tuinen. Zo wordt bijvoorbeeld wel vingerhelmbloem beschreven maar niet de wat kieskeuriger holwortel.

De beschrijvingen zijn vrij beknopt, soms wens je meer informatie over concurrentiekracht en uitzaaien. Aan de andere kant is de laagdrempeligheid ook juist een voordeel. Het is uitnodigend en geeft de boodschap mee dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Begin bijvoorbeeld eens met een paar planten uit de Top-Tien, succes verzekerd! Machteld Klees

€ 19,90