Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Onze Eigen Tuin herfst 2014

Levenslust

Grote vitaliteit en onverwachte veerkracht zijn een nooit opdrogende bron van verbazing. De oplettende tuinier ziet, voelt en ruikt dagelijks in zijn hof de wonderen waar hij maar voor een deel vat op heeft. De natuur regelt leven en overleven van plant en dier daadkrachtig en op geheel autonome wijze.

Onze Eigen Tuin deelt deze verwondering over de tomeloze drang tot leven graag met u in het herfstnummer van dit jubileumjaar. U leest over oerzaad dat eeuwen sluimerde, nu ontkiemt met ongekende veerkracht en tot een stevige plant uitgroeit. Over het snelle herstel van eeuwenoude bomen na forse snoei, de ongebreidelde woekerlust van bamboe en pluimpapaver en zowaar over het nut van de luis. Over bloedende notenbomen, verjongingssnoei en over het wel en wee van de moestuin. Welke spinazie gaan we zaaien?

Is de tuin al een toverbal van energie, de tuinier moet ook zijn kracht kennen en goed gebruiken. Hoe kun je je hele leven door tuinieren en er volop van blijven genieten? De toekomst (van de tuin) zal het leren. De wil van de plant is ijzersterk, de natuur beschikt, de tuinier wikt en kan er alleen met open mond naar kijken.

De redactie

Blijf tuinieren Loekie Schwartz – De tuin in september, oktober, november Jo Cuijpers – VragenrubriekLang leve de boom Gerritjan Deunk – Herfsttijloos Rita van der Zalm – Uit met OETZonne-energie Dirk Grootenbroek – Spinazie Peter Bauwens – Bladluizen Leo den Dulk – Zo gestekt II Jan Willem Mijs – Kiemkracht Karin Schacknat – Buurttuinen Transvaal Leo den Dulk – OETgelicht. Von Siebold in Leiden Elbrich Fennema – Bloedende bomen Esther de Winter – OnzeEigenTuin 60 jaarSortimentsontwikkeling. Hydrangea paniculata, Hydrangea quercifolia Marco Hoffman – Verjongingssnoei Victor van Pieterson – De almanak en de fenologie Leo den Dulk – Spiegelend water Anet Scholma – Verkooppunten OnzeEigenTuinTuinen Mien Ruys Tineke Grin – De Toekomst van de Tuin Gerbrand Bakker – De moestuin Jan Willem Mijs – Planten voor de eeuwigheid Brian Kabbes – OETgelootKlaproos Rose-Marie Gerritsen – OETgelezenOETgekozenColofon