Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Onze Eigen Tuin Lente 2020

Goud

Goud spreekt tot de verbeelding, het heeft een magische aantrekkingskracht en het wekt hebzucht op. Wie goud bezit straalt rijkdom en macht uit. Als je op de goudkust woont ben je arrivé. Kledingstof met gouddraad doorweven geeft status, iets koninklijks; in China mocht alleen de keizer goud gebruiken. Goud wordt ook toegekend aan degene die de beste is, die eruit springt en beter is dan alle andere.

Met goud kan rijkdom ook worden voorgewend, een ijzeren hek ziet er door het te vergulden met bladgoud voornaam uit. En stelt het allemaal helemáál niets voor dan is er ter verheffing nog klatergoud.

Aan de randen van de dag is er een korte tijd dat het licht goud wordt en een warme gloed geeft aan de tuin. Dat moment kunnen we een beetje vasthouden door planten met gouden bloemen of bladeren te gebruiken. Meestal noemen we de kleur dan geel in plaats van het wat eufemistische en beter verkopende goud. Geel is er niet alleen in briljant zonnig goudgeel maar in vele schakeringen, van groengeel tot oranjegeel en kan zelfstandig worden toegepast of in combinatie met vele andere kleuren.

Met geel in de tuin heb je goud in handen.

De redactie

Goudkoorts Karin Schacknat – Zonnebloemen Brian Kabbes – Zaad cadeau van onzeeigenTUIN Jasper Helmantel – De tuin in Henk Timmerman – Cornus mas Jan Willem Mijs – Amarant Peter Bauwens –Stralend goudgeel Modeste Herwig – Geloot – Bollen knollen van A tot Z. Crocus angustifolius – Rose-Marie Gerritsen – Gouden tips Anet Scholma –In de prijzen Brian Kabbes – Mooi GOED Zwaan Kuiper – Nieuwe landschapsarchitectuur. De Nieuwe Stad Martine Bakker – Geelbladige loofbomen Björn Scheffler – Goudhaantje Leo den Dulk – Tuinhelden. Jelena Kovačič-De Belder Abraham Rammeloo – In ere hersteld. Vredenoord Peter Verhoeff – Uit met onzeeigenTUIN – De moestuin Jan Willem Mijs – onzeeigenTUINpas – Zweedse tuinarchitectuur Leo den Dulk – Tuinen over de grens. Tuinieren in Litouwen Rasa Laurinaviciene – Rijk verguld Wim Meulenkamp – Tuinen Mien Ruys Conny den Hollander – Guldenroede Brian Kabbes – Klaproos Rose-Marie Gerritsen –Gelezen – Gekozen/Verwacht