Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Workshop Herb Couture: Cyanotype

De Workshop Herb Couture: Cyanotype bestaat uit twee delen. Fedora Boonaert vertelt over de geneeskrachtige eigenschappen van duizendknoop. Vervolgens leer je met kunstenaar Clemens Tomlow een cyanotypie-afdruk te maken op textiel.

Biotoop Mediamatic, Amsterdam
Zaterdag 11 mei
Duur 13-16 uur
Deelname € 45

www.mediamatic.net

U kunt meer lezen over Cyanotypie in het herfstnummer van Onze Eigen Tuin:
“Cyanotypie is ‘een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaanblauwe afdruk ontstaat’. Hierbij wordt geen camera of objectief gebruikt, maar wordt rechtstreeks op een ondergrond als papier of een ander materiaal gewerkt. De Britse wetenschapper Sir John Herschel ontdekte het cyanotypieproces in 1842. Het was destijds de goedkoopste manier om reproducties te maken en werd voornamelijk in de bouwsector gebruikt: de blauwdruk. Een jaar later gebruikte botanicus Anna Atkins – vermoedelijk de eerste vrouwelijke fotograaf ter wereld – de techniek om haar studie naar Britse zeewieren in beeld te brengen. Het werd het eerste boek met fotografische afbeeldingen.” Uit Blauwdruk, Marloes Duyker, Onze Eigen Tuin herfst 2023

Klik hier om het herfstnummer 2023 te bestellen.

Alle gegevens van de Workshop Herb Couture: Cyanotype zijn door Onze Eigen Tuin zorgvuldig gecontroleerd, maar wij raden u aan zelf toch nog even op de betreffende websites te kijken om zeker te zijn of evenementen echt doorgaan.