Je gaat nu het volgende product bestellen

weet je het zeker?

bestellen

Zakboek voor de kippenhouder

Sander Bauwens
Lannoo, Tielt 2021
ISBN 978 94 014 7193 0

Alles wat je moet weten als je een kip in huis haalt’ is de ondertitel. Het geeft al aan hoe populair kippen houden de afgelopen tijd is geworden, maar soms wordt de eerste stap nogal onbezonnen gedaan.

Het boekje begint (hopelijk onbedoeld) enigszins afschrikwekkend met een hoofdstukje waarin als eerste coccidiose, ectoparasieten en endoparasieten worden genoemd, aandoeningen en plagen die een kippenhouder het liefst ver buiten de deur houdt. Vervolgens komen andere zaken aan de orde waarmee je rekening moet houden – overlast voor de buren, agressieve hanen, kindvriendelijkheid, tijd- en ruimtebeslag, samengaan met andere dieren. Hoe vind je het voor jou meest geschikte ras, hoe bouw je een ren en een nachthok, welke materialen zijn geschikt om als bodembedekking te gebruiken? Water en voeding, de eerste aanschaf, gedrag van en de omgang met kippen, het komt allemaal langs, evenals ziekten en plagen en het laten uitbroeden van eieren.

Alles wat je moet doen en laten om gezonde en tevreden kippen te houden wordt in overzichtelijke teksten met veel verhelderende illustraties verduidelijkt. Handig boekje! LD

19,99